diumenge, 19 de juny de 2016

Atrapa-somnis

Ja fa temps que volia fer un atrapa-somnis.., em cridava l'atenció d'on venia, el seu significat i quin era l'ús d'aquest adminicle.

Què és un atrapa-somnis?

Un atrapasomnis o caçador de somnis és un adminicle fet a mà, la base és un cercle fabricat tradicionalment amb fusta de salze, amb una xarxa fluixa en el seu interior i decorat amb diversos objectes (comunament plomes).

Segons la creença popular, la seva funció consisteix a filtrar els somnis de les persones, deixant passar només els somnis i visions positives, els somnis que no recordes són els que baixen lentament per les plomes, els malsons es queden atrapades en el compte (pedra) i l'endemà al matí es cremen amb la llum del dia perquè no es compleixin.

Els atrapa-somnis es van originar en la nació nativa nord-americana de Ojibwa. El atrapa-somnis, penjat sobre la capçalera del llit, és usat sovint com un encanteri per protegir els nens dels malsons i de les visions malignes. Els Ojibwa creien que un atrapa-somnis filtrava els somnis de les persones: els "bons somnis" passen pel centre cap a la persona que dorm. Els malsons són capturats en la malla i s'esvaeixen amb el primer raig de llum de l'alba nord-americana de Ojibwa.

Avui en dia es poden fer de moltes maneres i utilitzant molts productes per decorar-los.

La veritat és que jo els he fet amb tot l'amor per que puguin atrapar els malsons i deixin fluir els bons somnis.
Espero que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

També et pot interessar...